Державна Дума РФ у середу розгляне проект заяви у зв`язку з ситуацією в Україні. Як повідомив голова комітету у справах СНД і зв`язках з співвітчизниками Андрій Кокошин, цієї заявою Держдума повинна „внести стабілізуючий вплив, а не сприяти дестабілізації, як це роблять деякі органи в інших країнах`.

За внесення проекту до порядку денного проголосували 422 депутата, один проти.

Голова Держдуми Борис Гризлов повідомив, що цей документ розглядатиметься на денному засідання парламенту за участю представників МЗС РФ.

А.Кокошин охарактеризував нинішню ситуацію в Україні як „вкрай гостру, складну`. Тому, за його словами, депутати своєю заявою повинні не розпалювати пристрасті, а представити зважену позицію з оцінкою ситуації.

Питання про необхідність висловити позицію російської Думи у зв`язку з ситуацією навколо президентських виборів в Україні підняли представники фракції ЛДПР.

`США ракетами встановлюють демократію в Кабулі, Белграді та Багдаді`, сказав віце-спікер від фракції ЛДПР Володимир Жириновський.

За його словами, „делікатність`, яку проявляє російська Держдума, в жодний спосіб не втручаючись в ситуацію, „ні до чого хорошого не призведе`.

МЦК