У середу, в двох кроках від Міністерства закордонних справ, відбудеться демонстрація, котру організує Союз українського студентства у Франції. В акції братиме участь не лише студентство, але й французькі громадяни, а також представники інших національних та культурних громад Франції.

Організатори акції планують передати листи Президентові Франції, Прем’єр-міністру та міністрові закордонних справ цієї країни, а також до представництва Європейської Комісії з вимогами підтримати про європейські сили та демократичні процеси в Україні, засудити фальсифікацію результатів другого туру президентських виборів та домагатись від української влади переглянути результати на тих виборчих дільницях, де міжнародні та українські спостерігачі констатували серйозні порушення, а також скарати тих конкретних посадовців, які припустилися фальсифікацій.

Символічно, що місцем збору учасників акції обрано пам’ятник героям польської Солідарності, які загинули за часів збройного протистояння під час холодної війни. `Існує очевидна паралель між подіями у Польщі двадцять років тому та сьогодні в Україні, - каже Володимир Посельський, голова Союзу українського студентства у Франції. – Те, що сьогодні Польща є членом Європейського Союзу, надихає на сподівання, що і Україну чекає європейське майбутнє. Ми також підготували листа послу Республіки Польща у Франції – з проханням посприяти, щоб Євросоюз домагався від української влади передивитись результати другого туру та покарати винних у фальсифікаціях.`

ІМІ