Міністр закордонних справ Великобританії Джек Стро вимагає від властей України співробітничати з ОБСЄ для забезпечення того, щоб результати голосування відповідали волевиявленню українського народу.

Глава британської дипломатії розповсюдив в Лондоні заяву, в якій висловлює занепокоєння стосовно сумнівів у підсумках президентських виборах в Україні, після того, як як місія ОБСЄ прийшла до висновку, що під час голосування не було дотримано багатьох міжнародних норм демократії.

„Я закликаю українські власті співробітничати з ОБСЄ в забезпечені адекватних процедур, включаючи юридичні вимоги, перед тим, як оприлюднити підсумки голосування`, - підкреслив британський міністр. На його думку , „власті мають розслідувати будь-які повідомлення про порушення, щоб переконатися, що фінальні результати відображають демократичну волю народу`.

Водночас Стро закликав „продемонструвати стриманість` по відношенню учасників маніфестацій, а також звернувся до обох сторін українського суспільства „проявляти свою волю мирним шляхом`.

МЦК