3 тис. прихильників кандидата в Президенти, лідера блоку партій `Наша Україна` Віктора Ющенка у вівторок у Варшаві (Польща) вимагали визнати його Президентом України.

Акцію організувала найбільш велика опозиційна партія в Сеймі Польщі `Громадська платформа` і Незалежний союз польських студентів (НСПС).

Учасники мітингу спочатку пікетували президентський палац у Варшаві, потім пішки пройшли кілька кілометрів під посольство України в Польщі.

У мітингу взяли участь лідер `ОП` Ян Рокіта, віце-голова Сейму Польщі Дональд Туск, колишній польський прем`єр-міністр Ежи Бузек, а також, головним чином, польські студенти й українці, які перебувають у Варшаві.

Демонстранти скандували: `Ющенко`, `Вільні вибори - вільна Україна`, `Янукович повинен піти` й `Україна без Путіна`.

У вівторок у Сеймі `Громадська платформа` заявила про фальсифікацію виборів Президента в Україні, а інша опозиційна партія `Право й Справедливість` закликала Сейм засудити фальсифікацію й закликати перерахувати голоси виборців.

У суботу, 20 листопада, НСПС провів мітинг біля українського посольства у Варшаві, вимагаючи чесних виборів, а в понеділок там же акцію протесту, проти фальсифікацій.

Сьогодні НПС оголосив про дводенну акцію підтримки української опозиції, у рамках якої, студенти найбільших навчальних закладів Польщі одержать жовтогарячі хустки.

95% українців, які голосували у Польщі, підтримали Ющенка; 4,1% віддали голоси за кандидата Януковича.

У Польщі голосувало 3 358 українців.

Джерело: Українські новини