У зв’язку зі специфікою поточної внутрішньополітичної ситуації в нашій державі Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко звернувся до співробітників дипломатичної служби МЗС України.

У зверненні, зокрема, зазначається, що сьогодні в Україні відбуваються складні політичні процеси, пов`язані з ситуацією, яка склалася після другого туру голосування на виборах Президента держави.

На даний час остаточні офіційні результати президентських виборів Центральною виборчою комісією ще не оголошені. Президентом України Леонідом Кучмою робляться кроки з метою нормалізації політичної ситуації в країні, уникнення розколу суспільства та подальшого загострення ситуації.

За умов, коли ситуація в Україні знаходиться в центрі уваги світового співтовариства, максимально важливою є професійна позиція, яку займають українські дипломати як в Україні, так і за кордоном.

Українська дипломатична служба за всі роки незалежності керувалася виключно завданнями захисту національних інтересів, засадами високого професіоналізму, патріотизму та відданості справі.

`У цьому зв`язку, поважаючи політичні погляди та уподобання кожного громадянина України, а зокрема і ваші, шановні українські дипломати, звертаюсь до вас із закликом продовжувати в цих умовах свою самовіддану діяльність на дипломатичній службі, а власні політичні уподобання та свою політичну активність винести за межі Міністерства та закордонних дипломатичних установ`, -йдеться у посланні К.Грищенка.

Міністр висловив впевненість, що сьогодні для професіоналів, які працюють в системі МЗС, найбільш важливим обов`язком та нагальним завданням є збереження наших спільних здобутків у справі обстоювання національних інтересів України і наших громадян, забезпечення позицій в європейській та євроатлантичній інтеграції, утвердження позицій нашої держави у світі.

Джерело: прес-служба МЗС