Члени Центральної виборчої комісії Руслан Князевич та Андрій Магера мають намір подати у відставку. Про це агенції `Українські новини` сказав Руслан Князевич. `Магера і я. Як решта - не знаю`, - зазначив Князевич.

Коаліція, яка об`єднує прихильників кандидата у президенти Віктора Ющенка, закликає Верховну Раду висловити недовіру Центральній виборчій комісії. Вона також закликала парламент припинити повноваження членів ЦВК і призначити нових. За даними прихильників Ющенка, ЦВК фальсифікувала результати виборів. Прихильники Віктора Януковича, натомість, говорять про законну перемогу свого кандидата.

Відповідно до Закону `Про Центральну виборчу комісію` Верховна Рада призначає на посаду й припиняє повноваження членів ЦВК на подання Президента. За підрахунками ЦВК даних 99,48% протоколів 2-го туру президентських виборів, 49,39% виборців проголосували за Януковича, 46,71% - за Ющенка. 21 листопада консорціум, куди входять Київський міжнародний інститут соціології, Український центр досліджень імені Разумкова та фонд `Демократичні ініціативи`, провів опитування виборців, що проголосували (екзит-пол), за яким 54% виборців проголосували за Ющенка, 43% - за Януковича. За даними екзит-полу центру `Соціальний моніторинг`, за Ющенка проголосували 49,4% виборців, за Януковича - 45,9%.

Джерело: Громадське радіо