Донецька обласна рада визнала прем`єра Віктора Януковича Президентом, обраним під час 2-го туру виборів 21 листопада, і вирішила виконувати його розпорядження. Про це йдеться в рішенні Донецької облради, яке цитує агенція `Українські новини`. Донецька облрада підготувала звернення до Президента Леоніда Кучми й Верховної Ради, у зв`язку з незаконними діями штабу Віктора Ющенка після 2-го туру голосування.

`Шановні співвітчизники! 21 листопада 2004 року в Україні був обраний новий Президент. Ним став наш земляк - Віктор Федорович Янукович. Свої голоси за нього віддали майже 15 мільйонів українців. Ця переконлива перемога стала надбанням тих, кому дорогий мир і стабільність і тих, хто хоче жити в країні, яку поважають і на Заході, і на Сході`, - стверджується у зверненні. У ньому підкреслюється, що попередні дані Центральної виборчої комісії про перемогу Януковича збігаються з вибором мешканців регіону.

`Сьогодні Донецька область із напругою стежить за подіями в Києві. Ми бачимо, що `компанія` політичних банкрутів на чолі з Віктором Ющенком активно виводить молодь на вулицю й намагається дестабілізувати політичну ситуацію в країні. Уживають активних спроб представити вибір мільйонів українців на користь Януковича недемократичним і нечесним`, - сказано в зверненні. Депутати закликали народ України підтримати Януковича. `Жовч і злість горе-політиків від так званої опозиції, які не можуть змиритися зі своєю поразкою, набуває щораз більш витончених форм. Коли в людей немає аргументів, у хід вступає неправда, наклеп і прагнення видати бажане за дійсне`, - говориться у зверненні. Раніше Севастопольська міська рада засудила прихильників Ющенка за масові акції на його підтримку.

З іншого боку, раніше Івано-Франківська й Львівська облради, Львівська, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська, Вишгородська (Київська область), Ковельська (Волинська), Самбірська, Дрогобицька, Трускавецька, Стрийська міськради (Львівщина), визнали Президентом Ющенка.

Джерело: МЦК