Луцька міська та Волинська обласна ради на своїх позачергових сесіях констатували переконливу перемогу на виборах Президента України у місті Луцьку та на території Волині Віктора Ющенка. Під стінами міськради зібралося понад 10 тисяч волинян, котрі підтримують Віктора Ющенка і виступають проти фальсифікації виборів Президента України.

В прийнятих рішеннях Луцької міської та Волинської обласної рад висловлено недовіру ЦВК. Депутати міської та обласної рад не визнають результатів виборів Президента України на тих дільницях та у виборчих округах, де були зафіксовані масові порушення Закону `Про вибори Президента`. Окрім того, депутатський корпус звернувся до Верховної Ради із закликом захистити конституційні права громадян України, ініціювати розслідування факту фальсифікації виборів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Депутати закликали правоохоронні органи Луцька до забезпечення охорони громадського порядку під час проведення масових акцій в обласному центрі, на території Волині не чинити перешкод та максимально сприяти громадянам в реалізації їхніх політичних прав і свобод.

Такі ж звернення ухвалили міські ради Ковеля, Володимир-Волинська та Горохова.

Джерело: Прес-служба Волинської обласної організації УНП