У Москві вважають, що висловлена головою МЗС Нідерландів позиція з виборів Президента України, по суті, вимагає перегляду результатів виборів і відверто підштовхує опозицію на протиправні, силові дії. Про це йдеться в коментарі до заяви глави МЗС Нідерландів Бернарда Боти департаменту інформації та друку МЗС Росії, який був оприлюднений у вівторок.

`Особливе занепокоєння викликає те, що ЄС закликає, по суті, переглянути результати виборів. І хоча в заяві висловлена надія на те, що і влада, і всі основні сили не будуть застосовувати насильство, сам заклик свідчить, з одного боку, про те, що Брюссель забув основний демократичний принцип - повагу до волевиявлення народу, а з іншої - відверто підштовхують опозицію на протиправні, силові дії`, - підкреслюється в коментарі російського внутрішньополітичного відомства.

При цьому в МЗС визнають, що заява не викликала здивування, `оскільки з самого початку, ще під час першого туру агітувалась єдина позиція: або перемагає Ющенко, або вибори не відповідають стандартам, фальсифіковані, антидемократичні`.

Джерело: МЦК