Лідери депутатських груп та фракцій парламентсько-урядової коаліції закликають опозицію до переговорів для пошуку виходу з громадсько-політичної ситуації, яка склалась в Україні, повідомляє УНІАН.

Про це йдеться в заяві, яку підписали представники фракцій `Регіони України` (Раїса Богатирьова), СДПУ(о) (Леонід Кравчук), `Трудова Україна` (Ігор Шаров), `Єдина Україна` (Богдан Губський), НДП та ПППУ (Валерій Пустовойтенко), `Демократичні ініціативи` (Степан Гавриш), `Союз` (Микола Гапочка).

`21 листопада 2004 року згідно Конституції України відбулись вибори Президента України, на яких наш народ висловив свою позицію. Згідно діючого законодавства, організація та контроль над проведенням президентських виборів, а також встановлення остаточних результатів, покладені виключно на Центрвиборчком - єдиний законний та компетентний в цій сфері орган`, - йдеться в заяві.

`Усвідомлюючи високу оцінку збереження громадянського миру та стабільності в державі, ми закликаємо всі політичні силою стриманості, а представників політичних партій та громадянських організацій - сісти за стіл переговорів та через компромісні рішення найти вихід з непростої громадсько-політичної ситуації, яка склалась в Україні`, - підкреслюється в документі.

Джерело: УНІАН