Приблизно п’ять тисяч громадян зібралися на майдані Незалежності в Сумах, повідомляє ІМІ. Одягнені в помаранчеву атрибутику, вони скандують `Ющенко! Ющенко!` та `Щербань - геть!`.

На площу підтяглися колони студентів Сумського державного університету, Педагогічного університету та Банківської академії, які оголосили безстроковий страйк на знак протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів. У сумських вузах пройшли засідання профспілок, після яких до студентської акції приєдналися викладачі. Сьогодні відбулося пікетування Аграрного університету, який поки не підтримав страйк. В СНАУ були закриті всі входи учбових корпусів та гуртожитків, але частина студентів-аграрників приєдналася до акції протесту.

З самого ранку страйк підтримали ряд ринків міста, в тому числі і Центральний ринок. В 11 годин стало відомо, що в центр міста направляється колона робітників ВАТ `Сумихімпром`. Згодом на майдані Незалежності з’явилася група людей з плакатом `Сумихімпром` за Ющенка!` На митингу оголосили, що в 11.30 директор ВАТ „СНПО ім.Фрунзе` Володимир Лук’яненко `відкрив ворота, й сюди йдуть робітники цього заводу`.

Міліції на мітингу не видно. Рядові міліціонери просять сумчан не нападати на людей у формі, оскільки рядовий склад сумської міліції підтримує Ющенка, а `за Януковича лише верхівка`.

Вчора на центральній площі міста зібралися понад двадцять тисяч сумчан, які вимагають юридичного закріплення перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах. За результатами другого туру голосування Віктор Ющенко в Сумах отримав понад 80% голосів виборців. Сумська область дала за Ющенка майже 70% голосів виборців.

ІМІ