Харківські студенти оголосили безстроковий страйк і заявили, що не будуть виходити на навчання, доки сфальсифіковані результати виборів Президента України, оголошені ЦВК, не будуть переглянуті, повідомляє УНІАН.

Такий же крок, трохи раніше, вже зробили студенти та викладачі Національного університету `Києво-Могилянська Академія` та Львівського національного університету ім. І.Франка.

Харківські студенти наголошують на тому, що вони - не терористи і не злочинці, у них не немає зброї. Вони хочуть жити, кохати і вчитись.

За інформацією УНІАН, студенти Харківського Національного університету закликають студентів усіх інших навчальних закладів Харкова приєднатися до страйку, адже це є не лише студентським, а й громадянським обов`язком.

Харківські активісти закликають інших викладачів підтримати їх. `Ви - люди, яких ми поважаємо. Ви даєте нам знання. Ми довіряємо вам. Ми зробили свій вибір на користь правди і закону - віримо, що ви зробите те саме`, - заявляють студенти.

Харків`яни вирішили приєднатися до звернення міжнародної академічної спільноти, інтелектуалів усього світу, в якому, за їх словами, зараз фронт боротьби за демократію проходить через Україну.

Молоді люди переконані, що зараз країна перебуває на порозі громадянської війни, яку розпалюють злочинці при владі, а зовсім не опозиція чи звичайні громадяни. Вони стверджують, що втомилися від тотальної брехні, `не є козлами` і теж вміють думати.

Студенти наполягають на своєму праві в межах закону оголосити страйк і не відвідувати заняття, доки країна знаходиться у небезпеці. Вони готові забезпечити юридичну підтримку і захист всім студентам і викладачам, якщо вони зазнають переслідувань і репресій через свою громадянську позицію.

Свідомі харків`яни закликають приходити всіх до наметового містечка на площі Свободи!

Джерело: УНІАН