Комуністи закликають обидві сторони до стриманості, до політичних консультацій, до збереження громадського спокою, за вирішення усіх питань у рамках діючої Конституції та законів України, за торжество права і закону. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій серед журналістів. КПУ вважає, що `президентські вибори 2004 року у нашій країні перетворено на жорстоку сутичку двох кримінально-олігархічних кланів`. Виражаючи і захищаючи інтереси трудівників, комуністи запевняють, що не можуть і не будуть стояти осторонь тих `небезпечних` процесів, які відбуваються сьогодні в Україні.
`Відомі політичні сили, керуючись цинічним гаслом `Перемога будь-якою ціною` і залучаючи дані сумнівних `екзит-полів`, ще до початку офіційного підрахунку голосів оголосили свого кандидата переможцем. Вони запустили розроблений американськими політтехнологами, щедро профінансований Заходом і вкраденими у нашого народу грошима, випробуваний у Сербії і Грузії сценарій, так званої, `ненасильницької революції`, - йдеться в заяві КПУ.
Фракція комуністів у Верховній Раді України розділяє глибоку стурбованість суспільства екстремістськими діями політиканів, які можуть привести до непередбачуваних трагічних наслідків. Фракція комуністів заявляє, що інтереси України і її народу мають бути вищими за інтереси будь-яких партійно-політичних чи фінансових кланів.
Водночас комуністи висловлюють рішучий протест проти будь-якого зовнішнього втручання у внутрішні справи України.

ВНОІЦ `Нова доба-2004`