21 священник з Донецької та Луганської областей виступили зі спільною заявою, в якій констатували факт, що під час проведення виборів в їхніх регіонах відбулися масові фальсифікації, повідомляє МЦК. Священники нагадали, що Біблія закликає християн `Підіймати голос за правду!`.

Донецькі та луганські священники зазначають, що в їхніх церквах парафіяни голосували по-різному і ніхто з них у себе в церкві не агітував за будь-якого кандидата. Однак, пишуть священники, `наша демократична позиція була перекреслена тими методами і формами тиску, який відчували на собі наші парафіяни`.

Священники наголошують на фаткі, що в їхніх областях перед виборами в ЗМІ йшла викривлена інформація, на людей чинився тиск, їм погрожували звільненнями з роботи, студентам - відрахуванням з вузів.

Після голосування 21 листопада, кажуть священники, до них зверталися численні парафіяни з фактами порушень на виборчих дільницях.

Священники виступають проти всіх цих порушень, підкреслюючи при цьому, що їхній протест не є агітацією за будь-кого з кандидатів. Вони кажуть: `Ми, як люди, що стоять перед Богом, підтримуємо будь-який чесно обраний уряд, і просимо всіх християн молитися про виправлення неправди, якої припустилися в наших регіонах. Ми вважаємо минулі вибори нечесними`, - завершують своє звернення священники.

МЦК