Близько 10 тисяч студентів Львова у ці хвилини перебувають на площі перед Львівським національним університетом імені Франка. Біля цього навчального закладу відбувається постійна ротація людей - одні вже йдуть, інші лишень приходять.

Ще понад 20 тисяч людей зараз зібралися на площі перед Оперним театром у Львові. Тисячний натовп продовжує надходити до центру міста, а пам’ятник Шевченку буквально обліплений студентами. З промислових районів Львова пішим ходом до центру міста направляються колони людей.

Загалом у центрі міста станом на цей час перебуває близько 80 тисяч людей.

На площі перед Оперним театром поставлено сцену, яку готують до мітингу, що має розпочався о 12 годині. До Опернрого театру прямують переважно молоді люди, всі вони мають щось оранжеве, тримають у руках національні прапори та плакати. Наш кореспондент зафіксував у центрі також працівників „Світоча` та ЛАЗ.

Машини, які намагаються проїхати центром міста на знак солідарності сигналять. Авта також „зодягнені` в оранжеві плахти та прикрашені синьо-жовтими прапорами.

Щойно колона студентів пройшла вулицями, що ведуть до Податкової інпекції та військових частин, втім, наразі точно невідомо, куди йдуть колони.

Біля університету відбувається концерт, студентство розважає гурт „Тартак`. До молодих людей звертався голова політичного об’єднання „Галицький вибір` Юрій Шухевич, син Романа Шухевича. Він нагадав студентам про попередні революції та закликав ректорів ВНЗ не вживати репресій проти страйкуючого студентства. Крім того, він повідомив, що ректор Музичної Академії є довіреною собою Віктора Януковича, і цю інформацію молодь зустріла вигуками „Ганьба`.

Зараз площа перед університетом перетворилася в суміш оранжевих та синьо-жовтих кольорів. Частина студентів до пам’ятника Шевченку, де незабаром має розпочатися ще один мітинг.

У Львові відчувається як ніколи мобілізація звичайних громадян. Страйкують державні підприємства та приватні фірми, ринки тощо. З оранжевими стрічками, предметами чи просто позначками ходять навіть ... працівники так званого `чорного ринку` -`валютники`, які продають під базарами іноземну валюту. Вчора, як повідомили мешканці, на страйк відпросились з роботи навіть працівники одного з львівських ресторанів `Макдональдс`.

Сьогодні ж відбудеться позачергове засідання сесії Львівської обласної ради. Як повідомляє прес-служба ради, відповідне розпорядження підписав голова Львівської обласної ради Михайло Сендак. Депутати розглянуть питання „Про суспільно-політичну ситуацію у Львівській області, що склалась після проведення повторного голосування на виборах Президента України`. Сесійне засідання розпочнеться о 15.00.

ІМІ