Сьогодні вранці на сайті газети `День`, що розташований за адресою http://www.day.kiev.ua було повідомлено, що `За технічними причинами сьогоднішній номер газети `День` виходить тільки однією мовою - російською. Завтрашній та всі інші номери вийдуть у звичайному, двомовному варіанті`.

Нагадаємо, що саме з технічних причин друком не вийшов номер газети день за 20 листопада 2004 року через відмову редакції друкувати в номері матеріал про отруєння Ющенка. Учора `Українська правда` повідомила, що у редакції газети `День` відбулися збори з метою усунути від керівництва видання Ларису Івшину.

Джерела `Української правди` в редакції повідомили, що збори веде голова правління АТЗТ `Українська прес-група` Олександр Сусла.

На зборах присутні також сама Івшина, її заступники, а також людина, яку збираються призначити новим головним редактором.

У розмові з `Українською правдою` редактор видання Лариса Івшина зазначила, що `Невихід газети у суботу стався не з технічних причин. Хоча не виключено, що саме цей мотив звучатиме. Шпальти номера `Дня` були підготовлені вчасно. Газета не вийшла через відмову редакторату в цей день друкувати матеріали, які ми не могли друкувати ні з правових, ні з етичних міркувань`.

Вона сказала, що `політичний тиск` пояснюється саме тим, що цей номер газети виходить безпосередньо перед виборами.

`Це могло дискредитувати газету – оскільки від нас вимагали оприлюднити статтю в день, коли заборонена агітація проти і за`.

ІМІ