Вчора 22 листопада у Севастополі були проведені збори голів офіцерських зборів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, під час яких була ухвалена резолюція, в якій військові моряки дали оцінку діям командира ескадри різнорідних ВМС Збройних Сил України контр-адмірала Ігоря Тенюха. `В порушення положень Кодексу честі офіцера ЗСУ, він, не маючи повноважень, виступив із публічними заявами політичного характера`, йдеться у резолюції. Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства оборони України, `у той час, коли Військово-Морські Сили успішно завершили 2004 навчальний рік, виконують заходи підготовчого періоду, спрямовують зусилля на підтримання бойової та мобілізаційної готовності, відновленні бойових кораблів, - йдеться у резолюції, - заява контр-адмірала І.Тенюха викликала відверте обурення всього офіцерського складу ВМС України. Офіцери, командири кораблів ескадри не розуміють та не поділяють дій свого командира`. В ухваленому зборами офіцерів документі також наголошується, що `в угоду особистим політичним амбіціям контр-адмірал І.Тенюх закликав військовослужбовців не виконувати злочинних наказів, яких ніхто не віддавав`.
Оцінюючи дії представника вищого офіцерського складу, збори офіцерів також відзначили: `Своїм вчинком він заплямував честь і гідність адмірала, що не може бути сумісним не тільки з виконанням посади командира об`єднання, а й взагалі з високим званням Офіцера Збройних Сил України`. Разом з цим, офіцери ВМС наголосили, що бути вірним присязі - означає чесно виконувати військовий обов`язок, зміцнювати боєготовність сил, забезпечувати статутний правопорядок.
`Кодекс честі зобов`язує кожного офіцера уникати втручання у політику, - йдеться у резолюції. - Якщо хтось бажає реалізувати свій потенціал у політичній площині, він повинен чітко визначитися з пріоритетами та прийняти відповідне рішення щодо подальшого перебування у лавах збройних Сил, і лише після цього реалізовувати в повному обсязі своє конституційне право на політичну діяльність`. Звертаючись до офіцерського корпусу Збройних Сил України, голови офіцерських зборів Військово-Морських Сил ЗС України закликали колег неухильно виконувати свій конституційний обов`язок і не допустити втягування Збройних Сил у політичну боротьбу.
Як відомо, контр-адмирал І.Тенюх вчора виступив на мітингу на майдані
Незалежності на пітримку Віктора Ющенка.

УНІАН