Кандидат у Президенти України Віктор Янукович заявляє, що категорично не сприймає `дії тих окремих політиків, які зараз кличуть людей на барикади. Ця невеличка група радикалів поставила собі за мету розколоти Україну, вдаючись до силового тиску та антизаконних дій`.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кабінету Міністрів, у зверненні до співвітчизників В.Янукович зазначив, що ці політики `реалізують заздалегідь підготовлений сценарій, намагаючись втягнути в нього молодь. Сьогодні до мене звертається багато українських матерів з проханням не допустити вуличних безпорядків, в яких могли б постраждати наші діти`.

В.Янукович також подякував громадянам України за те, що вони прийшли на вибори і віддали свій голос за нового Президента. На його переконання, `попереднi дані Центральної виборчої комісії оптимiстичні. Бiльшiсть виборцiв віддали перевагу моїй полiтичнiй позицiї і моїй програмі. Втім, слід ще дочекатися офіційних підсумків голосування`.

Окремо В.Янукович звернувся до виборців, які віддали свої голоси Віктору Ющенку: `Я розумію та поважаю ваш вибір і ваше право на власну політичну позицію. Ваше бачення української перспективи обов`язково буде враховане новим керівництвом України. У системі нової влади безумовно знайдеться гідне місце виразникам ваших сподівань і прагнень. Я не хочу, щоб ви вважали себе в програші. Ми виграли усі. І виграємо ще більше, коли збережемо спокій, мир в Україні і єдність усього суспільства`.

Він впевнений, що `демократичній країні потрібна опозиція. Сильна влада і сильна опозиція, які відображали б прагнення народу. Тим більше, що мета у всього нашого народу - одна. Ми всі мріємо про процвітаючу європейську Україну. Це та мета, яка може та повинна об`єднати всіх нас, громадян України. Вибори минають, а країна та суспільство повинні залишатися єдиними. Ми маємо якомога скоріше забути те, що нас розмежовувало впродовж цієї передвиборної кампанії. Ми всі є одним - єдиним народом`.

В.Янукович запевнив: `Ми маємо достатньо розуму, виваженості і відповідальності, щоб не допустити дестабілізацію. Я вірю також у поміркованість українського народу. Вірю у його здоровий глузд і прагнення до позитивних зрушень. Знаю, що у нової влади легкого життя не буде. Незважаючи на успіхи, яких вдалося домогтися за останні роки, перед нами -
ще дуже багато завдань. І головна мета нового Президента - добробут і благополуччя громадян України`.

`Україна стала на шлях демократії. І не зверне з нього. Україна стала на шлях побудови соціальної держави. І не відмовиться від нього`, впевнений В.Янукович. Він заявив: `Я знаю, що в період передвиборчої кампанії було багато непорозумінь і тривог. Прошу вас - примиріться. Зі своїми сусідами, лизькими, співробітниками. Пробачте образи. Сядьте за один стіл. Країна у нас одна. Ми повинні її берегти. Бо попереду в нас великі справи`.

Джерело: УНІАН