У Кіровограді під час підрахунку бюлетенів на виборчій дільниці 116 (територіальний виборчий округ 100) члени дільничної виборчої комісії намагалися залишити засідання. Як розповів кореспонденту УНІАН спостерігач від преси, який перебував на місці події, підрахунок голосів на цій дільниці розпочався лише о 6.00 ранку 22 листопада.
Як стверджує спостерігач, члени дільничної виборчої комісії навмисно затягували підрахунок голосів, і навіть голосували за те, щоб визнати вибори на дільниці недійсними, коли виявили, що зникла печатка.
Голова комісії І.Максимець відмовився ставити підписи на всіх копіях протоколів. Підписавши лише один протокол, голова дільничної комісії наказав відвезти його в територіальну виборчу комісію, повідомив спостерігач. Члени дільничної комісії під час підрахунку бюлетенів намагались залишити засідання, але їх не випустили спостерігачі від преси та кандидата Віктора Ющенка, вимагаючи продовжувати роботу.
За словами спостерігача, коли всі протоколи були складені, а бюлетені підраховані і запаковані в мішок, виникло питання, хто повезе їх в ТВК. Голова виборчої дільниці відмовлявся це робити. Натомість він виходив годувати надвір собак, витрушував килимок, який лежав біля входу в дільницю, а спостерігачі та працівники міліції чекали надворі, зазначив спостерігач. У результаті протоколи і бюлетені з найбільшої Кіровоградської виборчої дільниці 116 були доставлені до тервиборчкому по округу 100 сьогодні о
12.00. У списках виборців дільниці зареєстровано 3490 осіб.
Як повідомляв УНІАН, саме на цій дільниці членами ДВК була ухвалена постанова, згідно з якою час перебування представників ЗМІ на дільниці обмежувався 20-ма хвилинами 4 рази протягом дня, а також складено графік відвідування і чергування дільниці офіційними спостерігачами від кандидатів на пост Президента України.

УНІАН