Влада України `простимулювала саме таке протистояння`, яке сьогодні відбувається в суспільстві, заявив в інтерв`ю журналістам керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко. Як передає кореспондент УНІАН, він зазначив, що політичні сили, які
підтримують В.Ющенка, наполягають на перерахунку голосів у Луганській, Донецькій, Полтавській, Кіровоградській областях, де відбулися численні фальсифікації.
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко зазначила, що опозиція не зробить `ні кроку назад, поки не повернемо легітимні результати виборі`. Водночас лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук зазначив, що на сьогодні ситуація в Україні `гостра, небезпечна`. Він виступає за проведення круглого столу за участю тих політичних сил, `що впливають на процес`.
Він вважає, що всі питання щодо результатів виборів мають вирішуватися у правовому полі через оскарження в судах.
Л.Кравчук не бачить підстав для висловлення недовіри ЦВК, оскільки вона веде лише арифметичний підрахунок голосів. Він нагадав, що парламент не може висловити недовіру ЦВК, оскільки це питання перебуває у компетенції Президента України.
Л.Кравчук наголосив, що перенесення центру політичного протистояння до
парламенту не вгамує пристрасті. `Я думаю, що воно (тобто перенесення центру
політичного протистояння до парламенту УНІАН) їх не вгамує, а тільки роздмухає`, - наголосив Л.Кравчук. Він вважає, що політичні сили мають домовитися і зупинити `процес ескалації`.
Лідер КПУ Петро Симоненко висловився категорично проти дій будь-якої зі сторін, `які можуть призвести до кровопролиття`. Він так і не дав чіткої відповіді на запитання журналістів, чи готова фракція підтримати внесення на розгляд парламенту питання щодо ситуації, яка склалася за результатами час другого туру президентських виборів.
Він зазначив, що завтра збереться фракція КПУ, і кожен з її членів має `свідомо прийняти рішення`, оскільки йдеться про переміщення політичного центру з ЦВК до Верховної Ради, що може стати поштовхом для неконтрольованого розвитку подій в суспільстві.
П.Симоненка заявив, що як з боку команди В.Ющенка, так і з боку команди
В.Януковича було використано адміністративний ресурс під час другого туру Президентських виборів. Він вважає, що обидві сторони мають через судові органи оскаржити результати виборів в тих, чи інших округах, які вони вважають сфальсифікованими.

УНІАН