Харківська опозиція представила журналістам документ, який свідчить про втручання влади у виборчий процес. Як передає кореспондент УНІАН, лист від влади було розіслано 20 листопада вранці усім керівникам районних (міських) виборчих штабів під грифом `Срочно к исполнению`. `Доводимо до вашого відома, - говориться у листі, - що 21 листопада цього року члени дільничних виборчих комісій, офіційні спостерігачі від Віктора Ющенка планують використати в якості агітації значки, бейджики з логотипом, який використовувався у ході виборчої кампанії. Крім того, вказаними особами планується використовувати ручки сумнівного походження, а також фотографувати списки виборців у ході голосування та підрахунку голосів. У зв`язку з цим, вам необхідно у найкоротші терміни довести до відома членів дільничних виборчих комісій, офіційних спостерігачів від Віктора Януковича, Партії регіонів про необхідність розгляду цих питань на засіданні дільничних виборчих комісій.
За результатами розгляду мають бути прийняті рішення про заборону:
1. Використання офіційними спостерігачами, членами виборчих комісій бейджиків, значків та інших розпізнавальних знаків.
2. Використання в роботі виборчих комісій ручок, принесених ззовні.
3. Фотографування списків виборців у будь-якому вигляді.
Про виконання цього доручення вам необхідно поінформувати обласний виборчий штаб не пізніше 11.00 21 листопада цього року за телефонами, вказаними у додатку.
Відповідальність за виконання цієї телефонограми покласти на керівників районних (міських) штабів`.
Під листом стоїть підпис заступника голови обласного виборчого штабу В.Януковича О.Кривцова, який обіймає посаду заступника голови Харківської облдержадміністрації.
Коментуючи цього листа журналістам, представник опозиції сказав, що `все
було виконано згідно з цією настановою`. Більше того, сказав він, тервиборчкоми `ігнорували інтереси членів комісій та спостерігачів від `Нашої України`, не включали до груп виїзду голосування на місцях, позбавляли слова на засіданнях при спробі протесту проти помічених порушень, а перед підрахунком голосів було силою виштовхувано спостерігачів та журналістів, щоб вести підрахунки без свідків`. В результаті на Харківщині `були гори порушень, які тільки можна собі уявити`, - заявив представник опозиції.
Як повідомляв УНІАН, керівник харківського штабу В.Ющенка, народний депутат України Анатолій Матвієнко звернувся до прокурора області Василя Синчука і начальника управління Служби безпеки України в Харківській області Сергія Ситника з вимогою негайно з`ясувати обставини втручання обласної держадміністрації у виборчих процес. Коментуючи звернення, А.Матвієнко сказав кореспонденту УНІАН, що штаб В.Ющенка має інформацію про те, що обласна держадміністрація `керувала процесом фальсифікації виборів на Харківщині`.
Водночас губернатор Євген Кушнарьов привітав харків`ян з `вибором свого президента` і закликав `своєю нормальною роботою, своєю упевненістю у завтрашньому дні підтвердити наше бажання жити у мирній і цивілізованій країні. Влада зробить все, щоб ваше право і це бажання неухильно дотримувалося`.

Джерело: УНІАН