У зв`язку з масовими виступами громадян проти фальсифікації виборів Президента України та неналежну організацію виборів позачергова сесія Київської міської ради вирішила висловити громадську недовіру ЦВК і звернутись до депутатів Верховної Ради України щодо невизнання ними попередніх результатів підрахунків голосів.

Як передає кореспондент УНІАН, за таке рішення проголосувало 75 з 82 депутатів Київради, які були присутні в залі.

Крім того, Київрада запропонувала своїм колегам в парламенті висловити недовіру ЦВК, а також зобов`язати Київську міську державну адміністрацію забезпечити належні умови для проведення масових акцій в Києві та охорону громадського порядку.

Також своїм рішенням Київрада зобов`язала ГУ МВС України в м.Києві та райвідділи міліції забезпечити безпеку учасників мирних масових акцій і громадський порядок в столиці.

Безпосередню відповідальність про це Київрада поклала начальника Київської міліції Олександра МІЛЕНІНА, який, на думку окремих депутатів Київради, під час проведення голосування на виборах Президента у Києві на відміну від своїх підлеглих `виступав деструктивно`.

У зв`язку з цим у заключному слові мер міста Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО повідомив депутатам, що він вже підписав розпорядження, у якому зобов`язав О.МІЛЕНІНА виступити із звітом щодо діяльності київської міліції на найближчій сесії Київради.

Крім того, у своїх виступах та рішенні депутати міськради наголосили, що підтримують волевиявлення киян та підтверджують, що незважаючи на порушення на окремих виборчих дільницях, в цілому вибори Президента України відбулись чесно і демократично у повній відповідальності до Закону України про вибори Президента України.

Присутній на сесії Київради народний депутат України, керівник Київського міського штабу Віктора ЮЩЕНКА Володимир БОНДАРЕНКО закликав мера Києва та депутатів міськради особисто вийти до киян на майдан Незалежності і таким чином підтримати їх в акції протесту.

Джерело: УНІАН