Один з лідерів СПУ Йосип ВІНСЬКИЙ вважає доцільним в даній ситуації запровадження в Україні надзвичайного стану, оскільки `фактично відбувається державний переворот`. Про це він заявив в інтерв`ю журналістам.

Й.ВІНСЬКИЙ нагадав, що згідно з Конституцією надзвичайний стан запроваджується Президентом України.

Він наголосив, що в Україні відбулася фальсифікація виборів: на користь Віктора ЯНУКОВИЧА було сфальсифіковано близько 3 млн. голосів виборців. За його словами, в областях, де перевагу здобув В.ЯНУКОВИЧ, до 10% виборців голосували нібито за місцем проживання, а
це абсолютно нереально і ніколи раніше такого не відбувалося.

Як наголосив Й.ВІНСЬКИЙ, на 90% виборчих дільниць в Донецькій області не були допущені представники опозиції та спостерігачі. Він вважає, що явка нібито у 96% в Донецькій області є сфальсифікованою, оскільки близько 15% жителів цієї області, а також Луганської працюють за межами України.

За його словами, завтра очікується проведення позачергової сесії парламенту, яка має `коректно вирішити ситуацію з виборами`. Засідання Погоджувальної ради лідерів груп і фракцій парламенту ще триває, остаточного рішення з даного питання не має.

Водночас член фракції `Наша Україна` Віктор ПИНЗЕНИК нагадав журналістам, що є понад 150 підписів народних депутатів для проведення позачергової сесії.

Й.ВІНСЬКИЙ не виключив, що завтра на позачерговій сесії може бути висловлена недовіра членам Центральної виборчої комісії. Він визнав, що така оцінка буде швидше політичною, ніж юридичною. Й.ВІНСЬКИЙ підкреслив, що опозиція більше сподівається на `тиск вулиці`, ніж на юридичне оскарження результатів виборів.

За його словами, `надіятись, що у бандитській державі можна вирішити юридично питання виборів, неможливо`. Й.ВІНСЬКИЙ вважає, що на сьогоднішньому етапі було б доцільно провести політичну реформу і зняти гостроту ситуації. Він зазначив, що це - позиція СПУ І поки що з партнерами з `Нашої України` та БЮТ з цього приводу переговорів не було.

Джерело: УНІАН