Місія спостерігачів ПАРЄ вважає, що результати другого туру виборів Президента України мають бути відкритими для вивчення громадськості.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у заяві місії спостерігачів, оприлюдненій сьогодні на прес-конференції у Києві головою делегації ПАРЄ Доросом КРІСТОДУЛІДЕСОМ.

`Результати виборів мають бути передані громадськості для вивчення на всіх рівнях`, - сказав він.

Голова місії спостерігачів ПАРЄ зазначив, що вивченню мають підлягати не лише кінцеві результати, оприлюднені ЦВК, але й усі протоколи дільничних і територіальних виборчих комісій.
У своїй заяві місія спостерігачів зазначила, що голосування проводилося переважно спокійно.

Також місія висловила задоволення тим, що попри тиск, який відбувався протягом передвиборчої кампанії, українські виборці не втратили віру у демократичний процес. `Зараз нам дуже важливо переконатися, що ця віра недаремна, і що всі можуть бути впевненими у правильності підрахунків`, - сказав Д.КРІСТОДУЛІДЕС.

Він зазначив, що влада має забезпечити своєчасний і прозорий розгляд усіх скарг у повній відповідності до законів та Конституції України.

Крім того, від імені місії ПАРЄ її голова висловив жаль, що під час передвиборчої кампанії не завжди поважалися свобода волевиявлення та свобода слова, які є необхідними для розвитку демократії.

`Ми сподіваємося, що такого більше не повториться`, - завершив свій виступ Д.КРІСТОДУЛІДЕС,
зазначивши, що ПАРЄ завжди готова сприяти українській владі в становленні демократичного суспільства.

Джерело: УНІАН