Політолог, директор Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України Олександр Сушко вважає, що за умов всенародної мобілізації громадян, які стануть на захист свого вибору, можливий перехід армії на бік народу. `Те, що зараз зібралось на маніфестацчю 100 тисяч громадян, наврядчи це когось здивує чи змусить на якісь рішучі кроки. Але якщо ця акція стане дійсно постійною і дійсно загальнонародною, тоді можна очікувати переходу на бік народу не тільки армії, але й державних і силових структур. Якщо збиреться півмільйона -мільйон людей, і буде однозначна підтримка міжнародної спільноти та інші позитивні фактори, то я абсолютно не виключаю таких варіантів до кінця тижня`, - наголосив політолог.
Проте пан Сушко зазначив, що це не є легкою справою, для цього треба засвідчити `усю серйозність того, що відбувається`. `Поки що ми говоримо лише про початок акції. І тому на ці найближчі дні я б не говорив про такі прогнози`, -сказав він. Олександр Сушко зазначив, що ситуація має визначитися у найближчі дні, ще на цьому тижні, але є проблема з організацією таких масових заходів, з мобілізацією великої кількості людей.
`Справа у тому, що Київ не може забезпчити більше 100 чи 200 тисяч активного населення. Треба ще як мінімум 500 тисяч з регонів. Але це досить важко організувати, якщо б навіть не було тих перешкодж, які чиняться адміністративними структурами, навіть тоді український транспорт не розрахований на перекидання 500 тисяч людей до Києва за одну добу`, - наголосив Олександр Сушко.
Джерело: Інститут Масової Інформації