Комітет виборців України вважає вибори Президента недемократичними. Про це сказали журналістам представники комітету. За їхніми словами, кількість і серйозність порушень під час голосування й підрахунку голосів була безпрецедентною для загальнодержавних українських виборів, і вибори 21 листопада назавжди залишаться чорною плямою на репутації України як демократичної держави.

Найбільшими порушеннями, які можуть серйозно вплинути на результат виборів, стали: масове голосування організованих виборців за відкріпними посвідченнями, нетипово високий відсоток виборців, які проголосували за місцем проживання. Серед таких порушень Комітет також відзначає нетрадиційно високу явку виборців у східних областях, кримінальне втручання у виборчий процес, що супроводжувався фактами насильства проти спостерігачів, журналістів і погромами на окремих дільницях.

Спостерігачі Комітету зазначають, що найбільша кількість порушень зафіксована в Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській і Черкаській областях. На думку Комітету виборців, кількість зафіксованих порушень - підстава для оскарження результатів виборів на багатьох дільницях. Також існує ймовірність, що на значній кількості дільниць результати виборів будуть визнані недійсними.

У день голосування видання КВУ газета `Точка зору` делегувала на виборчі дільниці 10 тис. спеціальних кореспондентів. Частина цих спостерігачів також провела паралельний підрахунок голосів на 1,5 тис. дільниць, відібраних за статистичною вибіркою.

Джерело: Українські новини