Порушення, пов`язані з незаконним голосуванням груп виборців за відкріпними посвідченнями та порушеннями таємниці голосування за повідомленням КВУ зафіксовані: в Харківській області у ТВО № 178, дільниці №19, в місті Харків, де за відкріпними посвідченнями проголосували близько 70-90 чоловік; у ТВО №179, дільниці №168 Чугуївського району , в с. Мосьпаново, на дільницю масово їдуть автобуси з відкріпними посвідченнями, таким чином, виборці голосували по кілька разів; у ТВО №182, дільниці №62 Красноградського району їздять автомобілі з групами людей, які голосують за чужими відкріпними; у ТВО №182, дільниці №3, Лозівського району на дільниці і взагалі по району знаходиться багато відкріпних посвідченнь з печаткою ТВК №182, але нумерацією, яка не відповідає тій, яка має бути в цьому окрузі; в Черкаській області у ТВО №200, дільниці №130 в село Васютинці заїхало кілька автобусів з Києва, в яких було близько 300 осіб з відкріпними посвідченнями.

В Одеській області у ТВО №142, дільниці №13, Овідіопольського району, с. Кароліно-Бугаз, де на дільницю приїхали 2 `газелі` з виборцями, котрі намагалися проголосувати по відкріпним посвідченням. При спробі голосування в одного з прибулих випало ще одне відкріпне посвідчення, видане на одній з виборчих дільниць 135 виборчого округу. За даними членів дільничної виборчої комісії ці люди в `цивільному` є переодягненими співробітниками міліції.

В Сумській області до селища Улянівка (ВО 160, дільниця 20) автобусом „Ікарус` 001-95 приїхала і проголосувала за відкріпними посвідченнями група людей, які потім знову проголосували на дільниці 29, 160 ВО, м.Суми. Події зафіксовано на відео.

В Чернівецькій області закрито виборчу дільницю №92 виборчого округу №204 у зв’язку з тим, що в кабінці для голосування виявили розбитий градусник і поряд сріблясті кульки.

В Луганській області територіальна виборча комісія №115 (м. Сватове) о десятій годині у повному складі відправилася відпочивати. Для членів ТВК у готелі були зняті номери.

Джерело: КВУ