Разом з цим КВК зафіксував порушення, пов`язані з втручанням сторонніх осіб у виборчий процес, зокрема, у Запорізькій області, де біля ДВК №40 територіального округу №78 в м. Запоріжжя міжнародні спостерігачі помітили автомобіль марки `Ауді` чорного кольору без номерних знаків, який було припарковано навпроти виборчої дільниці. В автомобілі знаходилося 4 особи кримінальної зовнішності. На прохання міжнародних спостерігачів до працівника міліції, що чергував на дільниці, викликати ДАІ, щоб ті перевірили машину та осіб, які в ній знаходились, працівник міліції відповів категоричною відмовою, а в Чернігівській області на ТВО №213, дільниці 49 Голова Корюківської райдержадміністрації та голова сільради розбили у спостерігача від В.Ющенка відеокамеру.

В Одеській області на ТВО №140, дільниці №10, Ананьївського району, в с. Байтали кореспондентам газети `Точка Зору` заборонено вільно пересуватися по дільниці. При зверненні до закону до журналістів підійшли міліціонери і погрожували фізичною розправою, якщо ті не припинять звертатися до Закону України про вибори.

В Сумській області на ТВО №165, в місті Тростянець голова Тростянецької райдержадміністрації Микола Березін та народний депутат України Григорій Дашутін об’їжджають дільниці, відкликають убік голів, заступників і секретарів ДВК і проводять з ними бесіди.

В Харківській області на ТВО № 179, дільниці №146, в місті Кочеток, Чугуївського району на дільницю приїздив голова ТВК Кисилиця, який заборонив кореспонденту ТЗ здійснювати відеозйомку.

Джерело: КВУ