Згідно з інформацією представників КМІС та Центру імені Разумкова, які проводять анонімний екзит-пол, до обіду їхні інтерв’юери не стикалися в масових масштабах з тиском на соціологів під час інтерв’ювання.

Втім, декілька конфліктів були дійсно гострими.

В Одесі до інтерв’юерів КМІСу підійшов майор міліції та заборонив проведення опитування. Соціологи обмірковують можливості подання судового позову.

В Сімферополі спостерігачі, які не представилися, змусили інтерв’юерів згорнути свою роботу.

В Луганську ще вчора керівництво одного територіального виборчкому заборонили проведення екзит полу, тож соціологам довелось змінити дільницю.

На дільницях Сумської області інтерв’юерам Центру імені Разумкова перешкоджали агресивно налаштовані невідомі молодчики.

Водночас Микола Чурилов, керівник Центру `Социс`, що проводить окремий екзит пол за традиційною методикою спільно з Центром `Соціальний моніторинг`, заявив, що умови роботи його інтерв’юерів значно погіршилися у порівнянні з першим туром. Соціологи були змушені замінити вже близько третини дільниць, на яких вони планували проводити опитування.

Особливо гострі конфлікти виникали на дільницях Черкаської та Сумської областей. За попередніми даними, рівень відмов склав 26%.

Джерело: Інститу масової інформації