У виборчій дільниці №72 у місті Варшава закордонного окремого виборчого округу станом на 16 годину за київським часом проголосувало понад 1400 осіб, що становить 42 відсотки громадян України, внесених до списку виборців у польській столиці.

Як повідомила `Громадському Радіо` голова цієї дільниці Ірина Дещиця, у списку виборців фігурує 3 тисячі 960 громадян України. Виборча активність у другому турі значно перевищує ту, котра мала місце три тижні тому під час першого туру президентських виборів. Незалежні оглядачі, що присутні у посольстві стверджують, що все проходить без порушень. Незважаючи на сильний вітер зі снігом, до українського дипломатичного представництва у польській столиці постійно йдуть люди, причому різного віку та соціального статусу. Під посольством України у Варшаві `чергують` польські журналісти, котрі практично щогодини повідомляють про ситуацію на цій виборчій дільниці.

Протягом минулого тижня у кількох польських містах, таких як Краків, Люблін, Варшава та інших проходили численні студентські маніфестації, учасники яких закликали українську владу до проведення вільних та демократичних президентських виборів.

Загалом у Польщі можна проголосувати у чотирьох містах: Ґданьску, Варшаві, Кракові та Любліні.

Джерело: Громадське радіо