На ДВК №190 (133-ій виборчий округ на Миколаївщині) керівництво комісії за допомогою міліціонерів викидає журналістів з дільниць. Спершу постановою за номером 5 було позбавлено права перебувати на дільниці журналістів газети `Новий вибір` Юрія Шеляженка та Наталію Скупейко, потім журналіста `України молодої` Анатолія Костина - повідомляє Майдан.

Журналісти оскаржують таке рішення ДВК у Кривоозерському районному суді.

Журналістів не допускають до роботи на виборчих дільницях і у Сумській області, зокрема, це представники газети `Точка зору` та `Україна молода`, а також кількох регіональних видань.

Як стверджують місцеві журналісти, проводити зйомку забороняють на тих дільницях, куди підходить велика кількість людей з відкріпними талонами. Зокрема, журналістам районної газети `Город А` (Сумська область) заборонили відеозйомку на дільниці №50 територіального округу 165. Представник міліції Руслан Кузьмук мотивував відмову, посилаючись на таємницю голосування. Головному редактору газети на тому ж округу повідомили, що Кабінет Міністрів України видав розпорядження, яким обмежив доступ до інформації журналістів, зокрема, на проведення відео і фотозйомки - повідомляє МЦК.

Однак, прес-секретарка ЦВК пані Казанжи повідомила, що це не відоповідає дійсності, і що ЦВК намагається вирішувати такі проблеми після того, як їм про це повідомляють.

Джерело: ІМІ