У приміщенні УНІАН продовжує роботу відкритий незалежний об`єднаний інформаційний центр `Президентська доба-2004`. Це спільна ініціатива УНІАН, громадської коаліції `Новий вибір-2004`, Медіа-центру `Кандидат` і Міжнародного фонду `Відродження`.

У прес-центрі працюють 57 представників вітчизняних і зарубіжних засобів масової інформації, представники громадських організацій, політологи, соціологи.

Закінчилася прес-конференція за участю провідних українських політологів. На запитання журналістів відповідали Віталій Бала і Ярослав Павловський ( Агентство моделювання ситуацій), Володимир Фесенко ( Центр прикладних політичних досліджень « Пента»), Вадим Карасьов (Інститут глобальних стратегій) і Володимир Полохало (журнал « Політична думка»).

Самоствердження громадянського суспільства в Україні політологи назвали одним з важливих і позитивних результатів виборів, про який можна говорити як про такий, що вже відбувся.

Володимир Полохало акцентував увагу журналістів на криміналізації виборчого процесу. На підтвердження цієї тези політолог розповів про `замінування` дев`яти виборчих дільниць і про облиття фарбою скриньок для голосування у Вінницькій області.

Володимир Фесенко висловив побоювання, що сьогоднішнім голосуванням вибори в Україні не завершаться, бо триватиме далі політично-правова колізія. Аналізуючи хід виборів, політолог, за його словами, зміцнився у думці щодо необхідності конституційної реформи в Україні, бо вона унеможливить спокусу розігрувати геополітичну карту.

Вадим Карасьов відзначив, що насправді ніякий регіональний розкол на `схід- захід` в Україні не відбувся, натомість помітним є протистояння `нове суспільство – стара влада`.

Цікавими були розмірковування гостей УНІАН щодо політичних ідентифікаторів, якими стали кольори кампаній кандидатів – оранжевий і біло-голубий. Вадим Карасьов назвав це новою субкультурою.

З початку роботи інформаційного центру у конференц-залі УНІАН вже побували представники Комітету виборців України.

Постійно оновлюється інформація і на сайті УНІАН.

Джерело: Відкритий незалежний об`єднаний інформаційний центр `Президентська доба-2004`