Станом на 19.30 год. 21 листопада всі з`єднання, частини та підрозділи Збройних Сил України перебувають у пунктах постійної дислокації. Про це повідомили в прес-службі Міноборони. Вся штатна броньована техніка перебуває у парках військових частин і надійно охороняється.

У прес-службі зазначають, що Збройні Сили у своїй діяльності керуються виключно Конституцією України, Законом України `Про Збройні Сили України` та іншими нормативно-правовими актами. Зокрема, статтею 1 Закону України `Про Збройні Сили України` визначено, що Збройні Сили України - це `військове формування, на яке покладені оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Збройні Сили України не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів державної влади чи перешкоджання їх діяльності. Ніякі надзвичайні обставини, накази чи розпорядження командирів і начальників не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій по відношенню до цивільного населення, його майна та навколишнього середовища`.

Управління прес-служби Міністерства оборони України розцінює заяву народного депутата України Петра Порошенка про те, що до Києва рухається бронетанкова колона з місця дислокації Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України `Десна`, як таку, що спрямована на дестабілізацію ситуації в країні, свідоме залякування суспільства та дискредитацію військовослужбовців Збройних Сил України в очах власного народу.

Джерело: Медіа-центр `Кандидат`