За попередніми даними Центру „Социс`, який очолює Микола Чурилов, Віктор Ющенко отримував 49,1%, а Віктор Янукович - 45%. Але після того, як ці результати були зважені з урахуванням показника явки виборців по регіонах, ситуація змінилася: Віктор Ющенко отримав вже 46,8%, а Віктор Янукович – 48,2%.
Проте, як повідомив ІМІ пан Чурилов, він вважає, що екзит-пол Центру „Социс` провалився і його результати не треба брати до уваги.
Серед найбільш серйозних причин він назвав такі:
Інтерв`юери Центру припинили роботу о 17:30, тоді як саме під вечір почала спостерігатися масова явка виборців на дільниці. Протягом дня соціологи були змушені поміняти більше 30% дільниць через те, що їм перешкоджали проводити інтерв`ювання керівництво дільниць, представники правоохоронних органів або невідомі особи, що були агресивно налаштовані.
Крім того, рівень відмов сягнув 30%, тобто такого рівня, який робить неможливим чітке прогнозування результатів голосуваня.
Таким чином, на думку Чурилова, з урахуванням цих факторів похибка вибірки почала виходити з-під контролю соціологів та на основі отриманих результатів стало неможливим робити якісь висновки щодо волевиявлення громадян.
Олександр Яременко, керівник „Українського екзит-полу`, також заявив про те, що його екзит-пол фактично провалився через приблизно ті ж самі причини.
Джерело: ІМІ