Українські політологи переконані, що великий бізнес не програє в результаті перемоги на виборах Президента України Віктора Ющенка. Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАНі.

`Я вважаю, що з більшістю бізнес-структур контакти можуть бути збудовані`, - сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень `Пента` Володимир Фесенко.

`Є три виграші - легітимізація в західному співтоваристві, вихід на західні ринки і порятунок від російської силової сировинної експансії`, - зазначив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Водночас, політологи заявили й про можливі ризики. Зокрема, на думку Фесенка, якщо з представниками крупного донецького бізнесу - Рінатом Ахметовим, керівництвом `ІСД` домовитися вдасться достатньо легко, то все одно збережуться спірні питання, як, наприклад, приватизація `Криворіжсталі`. Проте політолог висловив думку, що при розв`язанні таких спірних питань компроміси також будуть знайдені. У свою чергу, Карасьов назвав одним із ризиків побудову прозорішої економіки, направленої на розвиток не тільки крупного вугільного і металургійного ринків, але й, насамперед, на розвиток малого і середнього бізнесу. У зв`язку з цим політолог висловив переконання, що одержать більший економічний розвиток західні регіони країни. `Зміниться регіональна структура бізнесу`, - сказав він.

Водночас, політологи також вважають дуже важливим у разі перемоги Ющенка не допустити появи нових фінансових кланів, що живуть за рахунок державної підтримки.

Джерело: МЦК