Щойно стали відомі результати голосування по двох виборчих дільницях у Франції – в Парижі та Страсбурзі. У Парижі Ющенко набрав 90% голосів, у Страсбурзі – 80%. Загалом у Парижі проголосували 928 осіб. З них 836 віддали свої голоси за опозиційного кандидата, 77 – за Януковича, 14 осіб висловились проти всіх.
Під час виборів навпроти виборчої дільниці у французькій столиці відбулась демонстрація на захист демократії в Україні. В ній взяли участь понад сто осіб, котрі тримали помаранчеві знамена, транспаранти з написами `Не припустимо фальсифікації виборів` та `За те, щоб українці жили не гірше за французів`. Учасники акції співали українські пісні, роздавали листівки перехожим та інформували французьку пресу про події в Україні.
Присутні поряд з демонстрацією французькі поліцейські не втручались у те, що відбувалося, та не перевіряли документи у тих, хто прийшов голосувати. `Нам навпаки подобається цей безплатний концерт, - зазначив один з сержантів французької поліції кореспонденту ІМІ. – Виявляється, українці гарно співають, до цього разу ніколи не чули`.
За інформацією організаторів демонстрації, з-поміж тих, хто проголосував сьогодні у Парижі, понад чотири сотні осіб перебувають у Франції нелегально, і ці люди, взявши участь у виборах, наражалися на реальний ризик бути висланими з країни.
За словами Володимира Посольського, голови виборчої дільниці в Парижі, деякі особи, котрі бажали проголосувати, не змогли цього зробити через те, що в Україні їм відмовили видати відкріпні талони. Так сталося, наприклад, зі співаками львівського хору, котрі наразі перебувають на гастролях у Парижі і мають, отже, офіційно підтверджені підстави голосувати за кордоном, де перебувають у відрядженні.
На самій виборчій дільниці панувала приязна атмосфера, по скрізь на столах були розкладені мандарини та помаранчі.
У Страсбурзі за Віктора Ющенка проголосували 99 осіб, за Віктора Януковича – 17, проти всіх – 7.
Джерело: ІМІ