Центральна виборча комісія подала дані про те, що явка виборців у Донецьку склала 96%.
Політолог, шеф-редактор журналу `Політична думка` Володимир Полохало вважає, що такі нереально високі дані у Донецьку говорять про те, що сьогодні зроблена ставка на фальсифікацію виборів у східних областях та тих регіонах, які особливо підконторльні владі.
На думку політолога, за рахунок Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської та Дніпропетровської області, які є найбільш чисельними, відбувається фальсифікація результатів голосування.
`Це рівень явки, якій немає аналогів в електоральній історії України. Така явка була тільки за часів СРСР, але тоді КПРС дійсно могла мобілізувати виборців. Зараз в Україні таке неможливо, тобто тут йдеться про створення штучної явки. Це дивна, небачена цифра, яка не підтверджується жодними соціологічними опитуваннями`, - зазначив Володимир Полохало.
На його думку, 96% у Донецьку - це саме та цифра, яка, можливо, дасть підстави говорити про результати не на основі реальних даних, а на основі банальної виборчої афери.
`Ми маємо дані не просто застосування адмінресурсу, а ми можемо говорити про явище криміналізації 2-го туру виборів Президента України. Такій явці міг позаздрити навіть Леонід Брежнєв`, - наголосив політолог.
Джерело: ІМІ