Понад 8 тисяч людей проводять мітинг у центрі Львова біля пам’ятника Шевченку. Більшість учасників мітингу - молоді люди та студенти. Перед мітингуючими виступає керівник штабу Віктора Ющенка у Львівській області Петро Олійник. Він повідомив, що Віктор Ющенко набрав на Львівщині майже 1 мільйон 600 тисяч голосів. Крім того, Олійник закликав мітингуючих до загального страйку і масового виїзду до Києва.

Петро Олійник пояснив, що до цього він закликав тому, що зараз на Майдані Незалежності вирішується доля справедливого волевиявлення. На думку Петра Олійника, влада намагається сфальсифікувати результати голосування.

Мітингуючі перед пам’ятником Шевченку скандують `Ющенко`, `Ми разом, нас багато і нас не подолати` та тримають у руках національні стяги та символіку Віктора Ющека.

Наразі не виникало жодних інцидентів. Біля пам’ятника стоять близько 10-ти правоохоронців, які розмовляють між собою, палять, але на мітингуючих не реагують.

А тим часом на площі перед Львівським Національним університетом імені Івана Франка зібралося більше 300 студентів, викладачів та представників ректорату на мітинг, який очолив ректор університету Іван Вакарчук.

`Закликаю студентів, співробітників та весь колектив університету захистити свої права та свої голоси,` – наголосив Вакарчук.

Під час мітингу він наголосив, що український народ обрав нового президента:

`Паралельний підрахунок голосів, соціологічні дослідження і дивна поведінка голови ЦВК свідчить, що переміг Ющенко`.

Іван Вакарчук закликав усіх студентів та викладачів йти сьогодні на мітингв центрі міста і захистити свої голоси у другому турі виборів Президента України. Виступали також інші представники ректорату та викладачі, які наголошували, що учора Україна нарешті піднялася з колін і не можна допустити ще одного її падіння. Після мітингу перед пам’ятнику Іванові Франкові, ректор повів студентів на віче, зорганізоване нашоукраїнцями перед пам’ятником Шевченкові.

Сьогодні о 15 год. на цій же площі коаліція `Сила народу` проводить народне віче `Захисти свій вибір`, а також відбудеться позачергова сесія Львівської міської ради, на якій депутати обговорять ситуацію, що склалась навколо виборів Президента України.

Джерело: ІМІ