У трьох західних областях України – Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській почалися акції на підтримку кандидата в президенти Віктора Ющенка, повідомляють українські електронні ЗМІ.

Депутати Тернопільської міської ради вирішили завтра провести виїзну сесію в Києві. `Ми будемо вимагати від ЦВК негайного оголошення результатів голосування 21 листопада`, – прокоментував рішення мер Тернополя Богдан Левків.

За його словами, виїзну сесію в Києві проведуть також депутати міських рад Вінниці, Івано-Франківська, Львова. Виїзд депутатів міськради з Тернополя запланований сьогодні на 14.00 годин. За рішення сесії проголосувало 29 із 43 депутатів міськради. Серед тих, хто проголосував, 23 депутати входять до фракції `Наша Україна`.

Тим часом в Івано-Франківську 10 тисяч прихильників Ющенка зібралися на мітинг на його підтримку перед будинком Івано-Франківської облдержадміністрації, де знаходиться територіальна виборча комісія округу №85.

На мітингу зібралася переважно молодь, студенти вищих навчальних закладів міста. Вони тримають у руках символіку блоку `Наша Україна`. Організатори закликають учасників захистити свій вибір і виразити свій протест стосовно фальсифікації виборів.

На мітингу виступили керівник регіонального виборчого штабу Ющенка, мер Івано-Франківська Зиновій Шкутяк, екс-депутат Верховної Ради Степан Пушик, член фракції `Наша Україна` в Івано-Франківській обласній раді, заступник голови облради Романія Постолянюк.

`Ми не закликаємо вас до громадянської війни. Ми - за мирну передачу влади`, – заявила на мітингу Постолянюк. Вона також закликала учасників до мирних і довгострокових акцій з метою захисту демократії, волевиявлення українського народу. Ті, що зібралися, скандували: `Ні – фальсифікації!`, `Свободу не зупинити!`, `Ми разом, нас багато і нас не здолати!`, а також `Ющенко! Ющенко!`.

Редакція львівського культурологічного журналу `Ї` звернулася до виборців Львівщини та України з ініціативою утворити `Ланцюг Злуки` з Києвом з метою захистити результати.

`Зараз не до образів. Потрібно реально творити такий ланцюг`, — зазначив головний редактор журналу `Ї`.

`Єднаймося у Ланцюг злуки з Києвом! Берімося за руки, ставаймо обабіч шляхів на Київ! Повідомте про цю ініціативу всім, хто допоможе її організувати`, — йдеться у зверненні.

Акції протесту підхопили студенти Дрогобича. Сьогодні близько 5 тисяч студентів педагогічного інституту та інших ВНЗ мітингують у Дрогобичі на підтримку Віктора Ющенка. Учасники мітингу скандують `Ющенко!2. У всіх радісний настрій.

Джерело: ІМІ