У Запорізькій області результати президентських виборів сфальсифіковано щонайменше на 15%. Про це кореспонденту УНІАН заявив народний депутат України Сергій Соболєв - керівник Запорізького обласного передвиборного штабу Віктора Ющенка, відзначивши, що фальсифікація відбувалася за рахунок громадян, які голосували вдома, і `операцій з відкріпними посвідченнями`.

`За нашими підрахунками, в другому турі виборів Президента України в Запорізькій області кількість тих, хто нібито проголосував вдома, порівняно з першим туром зросла втричі. Завдяки цьому, за нашими підрахунками, було сфальсифіковано від 5% до 7% голосів`, - заявив С.Соболєв. Ще від 10% до 12% голосів, за його словами, було сфальсифіковано за рахунок багаторазового голосування тих самих людей за відкріпними посвідченнями.

В день виборів у Запорізькій області курсували автобуси, що перевозили людей з дільниці на дільницю для багаторазового голосування за відкріпними посвідченнями. `В результаті звірок книг відкріпних посвідчень і даних про голосування за відкріпними посвідченнями нами вже виявлено рекордсменів, які проголосували по 8-9 разів`, розповів С.Соболєв, наголосивши, що за даними фактами і рядом інших порушень подаються заяви до правоохоронних органів, зокрема, в прокуратуру.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада міжнародні спостерігачі знайшли на території Запорізької області 6 пасажирських автобусів, що перевозять людей з дільниці на дільницю. За даними Запорізької організації Комітету виборців України це були автобуси з такими номерами: `Газель` 08906 НР, синій `Богдан` 46065 КТ, `Ікарус` 4902 ВЕК, `Ікарус` 0565 НА, блакитний `Ікарус`
44903 ПТ і червоний `Ікарус` 3010 ЗПП.

Джерело: Інформаційний центр `Президентська доба 2004`