На виборчій дільниці Черкащини з`явилося вже 25%виборців, повідомив УНІАН Голова обласного комітету вибоців Максим Михлик.
Активісти КВУ загалом констатують високу явку виборців. За їхніми даними, явка виборців по області коливається в межах 10 - 50 %. У середньому по області, станом на 13.00 явка виборців перевищила 25%.
За словами М. Михлика, членами обласного КВУ вже зареєстровано `дуже багато порушень`. Найбільше з них стосується списків виборців. Багато виборців не знайшли своїх призвіщ у списках ДВК. Крім того активісти КВУ зареєстрували багато випадків помилок у призвіщах, внесених до списків ДВК, внаслідок чого вибоці не змогли проголосувати.
М. Михлик також повідомив, що `наразі місцеві суди просто завалені скаргами громадян.` У той же час М. Михлик відзначає низьку активність судів при розгляді таких скарг. За його даними, скаржникам доводиться чекати до двох годин на рішення суду, але рішення незавжди вирішується позитивне. Так суди дуже часто відправляють скаржників до Територіальної Виборчої Комісії.