За словами Ківалова, у роботі Центральної виборчої комісії немає нічого надзвичайного. „ЦВК не зверталося до силових структур з проханням посилити охорону`, –прокоментував він, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому біля ЦВК стільки військової техніки.

Під час брифінгу Сергій Ківалов зв’язався з головами деяких територіальних виборчих комісій через термінали відеозв’язку для одержання оперативної інформації про порушення, про хід голосування та про проблеми, що виникають. Голова ТВК №12 (Вінницька область) повідомив, що із 147 тисяч виборців проголосували більше як 26 тисяч (18%). Він також сказав, що головною проблемою є неточності в списках виборців, і з цього приводу в ТВК уже подали скарги 270 виборців.

С.Ківалова також попросили зв’язатися з ТВК № 140 в Одеській області, де, за інформацією журналістів, особи в міліцейській формі побили голову комісії, який був призначений від кандидата в президенти Віктора Ющенка. Однак це виявилось неможливим, оскільки в даній комісії немає відеотермінала зв’язку. Всього, за словами С.Ківалова, на виборчих дільницях в регіонах було встановлено 54 таких відеотермінали (тоді як всього в Україні 225 округів і 33101 виборча дільниця).

Джерело: ІМІ