КВУ повідомляє про чергові порушення на виборчих дільницях:

1) недопуск спостерігачів на дільниці

У окрузі № 102 (Кіровоградська обл.), 152 дільниця (с. Підвисоке), голова комісії не дозволив показати спостерігачам список виборців. Цифри, які називалися, суттєво відрізнялися одна від одної: голова комісії оприлюднив цифру 1602, а секретар – 1002. Члени комісії також називали різну кількість осі, які проголосували.

2) готовність дільниць до голосування

У Харківській області на дільниці №124 (виборчий округ №180) виборцям видають бюлетені без паспортів, а у Черкаській області на дільниці №77 197 в. о. (с. Руська Поляна) замість 900 бюлетенів, яких не вистачає, ТВК надіслала 600 бюлетенів без номерів, які призначені для створення виборчих дільниць в надзвичайних ситуаціях. Члени комісії власноруч проставляють там номери.

3) порушення, пов‘язані з виборчими бюлетенями

У Сумській області на заводі ім. Фрунзе (м.Суми) працівникам роздано бюлетені з уже проставленими позначками і наказано голосувати саме цими бюлетенями. Роздавали бюлетні начальники цехів.

4) голосування організованих груп виборців

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Степан Родич особисто привів групу людей (близько тридцяти чоловік) з відкріпними посвідченнями для того, щоб вони проголосували на дільниці № 35 ТВО № 22 (Волинська область). Також на дільницю завітав перший заступник голови Волинської ОДА Володиир Панчишин.

У Київській області на ДВК 31 прибуло 600 чол. з відкріпними посвідченнями (з Донецька, Луганська, Харкова). Усього на дільниці 1500 виборців. Може не вистачити бюлетенів для виборців, які зареєстровані на даній дільниці. Про це повідомив секретар ДВК 31 В. Мунтян. Голосуванню особам з відкріпними посвідченнями завадив голова Білоцерківської міської організації СПУ М. Пшенік. `Донецькі`, у супроводі М. Пшеніка, відбули на інші ДВК.