Представники штабів Ющенка, Мороза та Вітренко зявляють про численні порушення на виборчих дільницях. Зокрема, Борис Тарасюк голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції (фракція «Наша Україна») заявив про численні порушення під час голосування на закордонних дільницях «У Москві було зафіксовано спробу проголосувати, людей з відкріпними посвідченнями з Криму, надходять скарги, що громадяни, які знайходяться на консульському обліку, не внесені до списків виборців».Неофіційна інформація з Іспанії - близько 90% виборців підтримують Ющенка. Мюнхен - 10 000 громадян в списках і тількі 4 столи, до яких величезні чергі. Агітація за Віктора Януковича. Є контакти з міжнародними спостерігачами, які відзначають величезні проблеми зі списками виборців, зі списків виключають молодь. Дуже багато мертвих душ. Для нас важливо, щоб вибори були чеснимі і прозоримі. Це буде наша перемога» - зазначив Тарасюк на прес-конференції в об`єднаному інформаційному центрі `Президентська доба - 2004` в УНІАН.

Представник штабу Мороза, Йосип Вінський, перший секретар політради СПУ заявив: «Про порушення в ході голосування ми повідомили прокуратуру. Реакції ніякої»
Головні проблеми, які відзначив штаб СПУ під час голосування – це проблема зі списками виборців, «я переконаний що це було свідомо організовано владою», сказав Й.Вінський. «Я звернувся до Генерального прокурора України з пропозицією порушити кримінальну справу з приводу неналежного виконання службових обов`язків, зокрема, щодо відповідальності голів сільських, селищних і міських рад щодо складання списків виборців. На жаль і досі жодної реакції не було».
За словами Й.Вінського, з достовірних джерел стало відомо, що в Кіровограді `на 40 дільницях вже підписані чисті бланки рішень виборчих комісій... На деяких дільницях зафіксована видача грошей в конвертах для підкупу виборців... Тотальна видача коштів членам виборчих дільниць за підпис під заявою певного змісту... Складено списки 10% виборців, до яких комісія приїде окремо і вони голосуватимуть за Януковича... Роздача подарунків за обіцянки голосувати за Януковича...` Далі прозвучав перелік всіх зафіксованих порушень. Вона прийшла вчора. Про це штаб СПУ повідомив прокуратуру - реакції немає, зазначив Й. Вінський. Сьогодні ми маємо приклади, коли люди голосують по відкріпним посвідченням не за місцем проживання, то це свідчить про фальсифікацію виборів в певних регіонах.
Володимир Марченко (представник Наталії Вітренко) «Виборча кампанія показала: єдина опозиція курсу уряду – партія Вітренко»
Представник штабу Н.Вітренко підтвердив інформацію щодо проблем зі списками виборців. `Ряд спостерігачів від Н.Вітренко відсторонили від роботи у дільничних комісіях. Системних порушень у штабі ми не фіксували`. На думку В.Марченка, виборча кампанія показала, що єдиною опозицією політичному курсу, який зараз проводиться - це партія Вітренко. «Під час виборчої кампанії тільки прогресивні соціалісти провели її чисто і чесно, без порушення закону».