Незалежні оглядачі, які присутні у посольстві України в Польщі, стверджують, що голосування проходить без порушень, повідомляє Громадське радіо.

`Неприємним є той лише факт, що деякі громадяни України не можуть взяти участі у виборах, хоча мають дійсні паспорти і перебувають у Польщі легально`, - розповів представник групи незалежних оглядачів Адріан Ґлінка.

Член виборчої комісії виборчої дільниці №72 у Варшаві Тарас Кравець поінформував, що `згідно з законом про вибори, громадянин України, котрий перебуває за кордоном, має стати на консульський облік, або звернутись із проханням про внесення його до списку виборців не пізніше, ніж за 7 днів до виборів. Ці громадяни цього не зробили`. І тому, понад 100 громадян України, незважаючи на бажання, не мали змоги віддати свій голос у президентських виборах 2004.

У виборчій дільниці №72 міста Варшава станом на 19 годину за київським часом проголосувало близько 800 осіб, що становить 35 відсотків громадян України, внесених до списку виборців у польській столиці.

`У списку виборців фігурує понад 2 тисячі громадян України`, - повідомила голова цієї дільниці Ірина Дещиця. На її думку, кволу виборчу активність можна пояснити тим, що `у Польщі зараз довгий вік-енд і багато осіб виїхало з Варшави`. Крім того, голосувати приходять в основному громадяни з додаткового списку виборців, а громадяни України, які стоять на консульському обліку виявляють середнє зацікавлення виборами.

Джерело: Громадське радіо