`Я виключаю результати Павловського, оскільки вони є абсолютно заангажованими і не відповідають загальним тенденціям. Я звертаюся до журналістів з проханням не враховувати його дані. Ці результати можуть бути використані для можливої фальсифікації результатів виборів`, - прокоментував перші результати загальнонаціонального опитування `екзит пол` Володимир Полохало.

Як вважає головний редактор журналу `Політична думка`, мали рацію політологи, які говорили, що Центр стане основним чинником у формуванні результатів голосування. `Якби Мороз приєднався до Віктора Ющенка, якби вдалося найти консенсус, я не виключаю, що перемога в першому турі була б за Ющенком`. В той же час, ліві набрали дещо менше, ніж очікувалося.

У другому турі електоральні симпатії лівих розподіляться таким чином: `Приблизно відсотків 80 прихильників Мороза зробить вибір на користь Ющенка. Що стосується електората Симоненка, то тут три частини - ті, хто не прийде, розчарований риторикою Симоненка, ті, хто проголосує за Ющенка, та ті, хто за Януковича - приблизно по третині`.

Джерело: Незалежний відкритий об’єднаний інформаційний центр `Президентська доба 2004`