Виліт членів комплексної комісії, до якої увійдуть представники Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, на місце катастрофи літака АН-74ТК-200 в Республіку Чад планується на 26 квітня.

Про це повідомляється у прес-релізі Департаменту стратегічного розвитку ХДАВП, переданому агентству УНІАН.

У зв`язку з катастрофою літака АН-74ТК-200 (UR 74038) в районі аеропорту Нджамена (Республіка Чад) прес-служба ХДАВП повідомляє:

Відео дня

Катастрофа літака сталася 23 квітня о 3 год. 56 хв. UTC (4 год. 56 хв. за місцевим часом) на березі річки Чарі, яка протікає по кордону між Республікою Чад і Камеруном, поблизу населеного пункту Коуссері (Камерун) при заході на посадку в аеропорт міста Нджамена (столиця Республіки Чад). Літак виконував рейс за маршрутом Тріполі – Себха (Лівія) – Нджамена (Республіка Чад). На борту літака знаходився гуманітарний вантаж з Лівії. Внаслідок катастрофи загинули шість членів екіпажу.

До розслідування обставин катастрофи приступили місцеві авіаційні власті, представники Управління цивільної авіації Лівії, Посольства України в Лівії, Державіаслужби України, ХДАВП, АНТК ім. Антонова, ВАТ «Мотор Січ».

Літак ан-74ТК-200 (UR 74038), що належить Харківському державному авіаційному виробничому підприємству, використовувався Управлінням цивільної авіації Лівії на користь уряду Лівії для перевезення цивільних пасажирів і вантажів на території Лівії та за її межами згідно з контрактом, укладеним між ХГАПП та Управлінням цивільної авіації Лівії.

Екіпаж літака: командир повітряного судна (КПС) Олександр ДОБРОРОДНИЙ, 1969 року народження, льотчик-випробувач 3 класу;

другий пілот Олександр ЧЕСНЮК, 1977 р. н., льотчик-випробувач 3 класу; штурман Владислав ПОПОВ, 1964 р.н., помічник начальника Льотно-випробувального комплексу ХДАВП по штурманській службі, штурман 1 класу; бортінженер Сергій БІЛОКОНЬ, 1960 р. н., борт-інженер-випробувач 1 класу; авіатехнік В’ячеслав КЛІЩЕНКО, 1960 р н., авіатехнік по планеру та двигунах 6 розряду; авіатехнік Олег ЧЕРЕДНІЧЕНКО, 1968 р. н., авіатехнік з радіоустаткування 6 розряду.

Всі члени екіпажу – громадяни України, працівники ХГАПП.

На даний час в Нджамену вилетіли представники Посольства України в Лівії, які представляють інтереси України в Республіці Чад.

Адміністрація і профспілковий комітет, колектив Харківського державного авіаційного виробничого підприємства висловлюють глибоке співчуття рідним і близьким загиблих у авіакатастрофі.