Собор слов`янських народів Білорусі, Росії і України 10-11 квітня в Мінську обрав нове керівництво, до складу якого включені народний депутат України Петро ТОЛОЧКО, віце-президент Російської академії соціальних наук Михайло КОДІН і голова Федерації профспілок Білорусі Леонід КОЗІК.

Як повідомляв УНІАН, раніше співголовами Собору з боку України були народний депутат Борис ОЛІЙНИК, з боку Росії - екс-спікер Держдуми РФ Геннадій СЕЛЕЗНЬОВ, з боку Білорусі - Леонід КОЗІК.

Як уточнив член Ради Собору слов`янських народів Сергій КІЯШКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН, у питанні про новий склад керівництва Собору учасники виходили з принципу рівного представництва сторін.

Відео дня

За його словами, обрано також новий склад Ради Собору. До її складу ввійшли 60 чоловік, зокрема, голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН, міністри культури Росії і Білорусі Олександр СОКОЛОВ і Володимир МАТВЕЙЧУК, а також керівники підприємств, ректори вищих учбових закладів, громадські діячі і депутати національних парламентів.

У свою чергу, співголова Собору слов`янських народів П.ТОЛОЧКО зазначив, що головною метою міжнародної організації є об`єднання слов`янських народів у зв`язку із загрозою «втрати своєї історичної і культурної ідентичності».

Як повідомляв УНІАН, Другий Собор слов`янських народів Білорусі, Росії і України проходив 10-11 квітня в Мінську. В його роботі взяли участь більш як 500 делегатів - депутати Держдуми РФ, Верховної Ради України, Палати представників Національних Зборів Білорусі, діячі науки і культури, представники бізнесу, політичні і громадські діячі, представники духівництва.

Делегати Собору прийняли політичну заяву, в якій закликали розпустити Гаазький трибунал і виступили проти втручання Заходу у внутрішні справи інших країн.