Офіційні результати виборів до Харківської обласної ради, публікація яких була призупинена у зв’язку з рішенням Київського районного суду Харкова, можуть бути опубліковані в суботу, 22 квітня.

Як повідомила кореспонденту УНІАН секретар обласного тервиборчкому Алла РИКОВА, публікація буде здійснена на підставі постанови ТВК, яку прийнято після того, як Київський суд наступним своїм рішенням від 19 квітня не задовольнив скаргу виборчого блоку Володимира ГОШОВСЬКОГО “За Союз”. За її словами, блок вимагає відмінити методику підрахунку голосів, яку запровадила Центральна виборча комісія, і сьогодні чекає рішення з цього приводу в Харківському апеляційному суді. У разі, якщо суд задовольнить позов блоку ГОШОВСЬКОГО, пояснила А.РИКОВА, результати виборів у суботу не будуть опубліковані, і до обласної ради потраплять 6 представників блоку “За союз”. Кількість депутатів від партій і блоків, які подолали 3%-й і представлені в облраді, у зв’язку з цим, трохи будуть зменшені.

Як повідомляв УНІАН, за результатами виборів, до Харківської облради пройшли 7 політичних партій і виборчих блоків.

Відео дня

Найбільшу кількість депутатських місць – 83 - отримала Партія регіонів (за неї проголосувало 38,85% виборців). Висуванці Блоку Юлії Тимошенко отримали у Харківській облраді 21 депутатський мандат (9,78% голосів виборців); блоку “Наша Україна” – 12 (5,45%); Комуністичної партії України – 10 (4,82%); Блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція” – 10 (4,4%); партії “Віче” – 7 (3,46%), партії “Відродження” – 7 мандатів (3,2%).

Депутатський корпус Харківської обласної ради V скликання налічуватиме 150 депутатів.