На сьогодні у Куп’янську, де останнім часом тривали зсуви землі, під загрозою руйнування знаходяться 103 будинки.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій заявив голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ. За його словами, керівництво області звернеться до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути питання про виділення необхідних коштів.

Члени комісії дійшли висновку, що всі комунальні служби і співробітники МНС оперативно відреагували на появу зсуву. Зараз місцева влада займається відселенням людей з 10 будинків, які знаходяться у "зоні ризику", а співробітники інституту "УкрГІНТІЗ" досліджують ситуацію і встановлюють точні дані завданого збитку.

Відео дня

Учасники засідання визначили рівень надзвичайної ситуації у Куп’янську як регіональний. У засіданні комісії взяв участь заступник міністра будівництва Григорій СЕМЧУК. На його думку, в області необхідно вжити заходів, щоб у майбутньому попереджати виникнення таких ситуацій. Зокрема, затвердити регіональну програму протизсувних робіт і створити відповідне обласне управління.